zz

Saturday, November 27, 2010

TRAILER FILEM NGANGKUNG 2010 (HQ)














assalamualikum. hari ini iwan nak cite tentg felim yg baru iwan tengok. haa! wacaah! felim ngangkung. sebelum tu korang baca dulu sinopsis cerita ini!!

‘Ngangkung’ adalah satu perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh. Barang tersebut haruslah sesuatu yang susah untuk didapati seperti keris lama, syiling lama dan sebagainya.
Filem ngangkung mengisahkan Azim, seorang pemandu lori yang hidup sederhana di sebuah perkampungan pinggir bandar bersama isteri, Suri dan anak perempuannya.
Azim mempunyai dua orang kawan baik iaitu Tasnim dan Wan. Tasnim dan Wan memang merupakan ‘kaki ekor’ d8an aktiviti mereka memang diketahui oleh isteri masing-masing.
Azim yang pada asalnya tidak pernah menghiraukan aktiviti rakan-rakannya akhirnya terpengaruh juga kerana desakan dan kesempitan hidup. Ditambah pula dengan kejayaan Tasnim mengubah gaya hidup setelah berjaya memenangi nombor ekor hasil ngangkung.
Bermula dengan hanya untuk melihat, kian hari Azim semakin seronok mengikut Tasnim dan Wan walaupun secara senyap tanpa pengetahuan Suri. Pelbagai cara dan berbagai jenis bomoh mereka jumpa demi mendapatkan nombor untuk mereka beli.
Pelbagai kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung. Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor. Begitu juga dengan Tasnim dan Wan. Sehingga satu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup mereka. Apakah kesudahan hidup mereka?
Dan berjayakah mereka mendapatkan apa yang mereka hajati? Segalanya terjawab dalam “NGANGKUNG”. Sebuah lagi filem komedi seram terbitan Metrowealth (MIG).
Tok… Anak cucu mintak nombor ekor boleh?



























dalam felim ini ada pengajaran tersendirinya!
cointohnya.
1: jangan berjudi. padahnya keluarga jadi berantakkan.
2: jangan buang bayi. dosa!


so bgi korang tak tgk,cpt2 tgk okey!!






١٤. سورة إبراهيم, مكية, 52 آية

assalamualikum. hye korang semua.. iwan tak dapat cerita panjang lebar sekarang sbb hari ini nak tgk felim Ngangkuk. haa. iwan pun tak tahu best ke tak cite tu. so nanti iwan bgi tahu lah yea! iwan ada dapt terjemahan ayat-ayat alquran. so korang baca ler!!



١٤. سورة إبراهيم, مكية, 52 آية



بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ
الر ۚ كِتٰبٌ أَنزَلنٰهُ إِلَيكَ لِتُخرِجَ النّاسَ مِنَ الظُّلُمٰتِ إِلَى النّورِ بِإِذنِ رَبِّهِم إِلىٰ صِرٰطِ العَزيزِ الحَميدِ ﴿١﴾ اللَّهِ الَّذى لَهُ ما فِى السَّمٰوٰتِ وَما فِى الأَرضِ ۗ وَوَيلٌ لِلكٰفِرينَ مِن عَذابٍ شَديدٍ ﴿٢﴾ الَّذينَ يَستَحِبّونَ الحَيوٰةَ الدُّنيا عَلَى الءاخِرَةِ وَيَصُدّونَ عَن سَبيلِ اللَّهِ وَيَبغونَها عِوَجًا ۚ أُولٰئِكَ فى ضَلٰلٍ بَعيدٍ ﴿٣﴾ وَما أَرسَلنا مِن رَسولٍ إِلّا بِلِسانِ قَومِهِ لِيُبَيِّنَ لَهُم ۖ فَيُضِلُّ اللَّهُ مَن يَشاءُ وَيَهدى مَن يَشاءُ ۚ وَهُوَ العَزيزُ الحَكيمُ ﴿٤﴾ وَلَقَد أَرسَلنا موسىٰ بِـٔايٰتِنا أَن أَخرِج قَومَكَ مِنَ الظُّلُمٰتِ إِلَى النّورِ وَذَكِّرهُم بِأَيّىٰمِ اللَّهِ ۚ إِنَّ فى ذٰلِكَ لَءايٰتٍ لِكُلِّ صَبّارٍ شَكورٍ ﴿٥﴾

pertejemahan dalam bahasa inglish
IN THE NAME OF GOD, THE MOST GRACIOUS, THE DISPENSER OF GRACE
(1) Alif. Lām. Rā. A DIVINE WRIT [is this – a revelation] which We have bestowed upon thee from on high in order that thou might bring forth all mankind, by their Sustainer’s leave, out of the depths of darkness into the light: onto the way that leads to the Almighty, the One to whom all praise is due (2) to God, unto whom all that is in the heavens and all that is on earth, belongs. But woe unto those who deny the truth: for suffering severe (3) awaits those who choose the life of this world as the sole object of their love, preferring it to [all thought of] the life to come, and who turn others away from the path of God and try to make it appear crooked. Such as these have indeed gone far astray! (4) AND NEVER have We sent forth any apostle otherwise than [with a message] in his own people’s tongue, so that he might make [the truth] clear unto them; but God lets go astray him that wills [to go astray], and guides him that wills [to be guided] – for He alone is almighty, truly wise. (5) And [thus], indeed, have We sent forth Moses with Our messages [and this Our command]: "Lead thy people out of the depths of darkness into the light, and remind them of the Days of God!" Verily, in this [reminder] there are messages indeed for all who are wholly patient in adversity and deeply grateful [to God].

pertejemahan dalam bahsa melayu
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
(1) Alif, laam raa. (Ini adalah) Kitab yang Kami turunkan kepadamu supaya kamu mengeluarkan manusia dari gelap gulita kepada cahaya terang benderang dengan izin Tuhan mereka, (yaitu) menuju jalan Tuhan Yang Maha Perkasa lagi Maha Terpuji. (2) Allah yang memiliki segala apa yang di langit dan di bumi. Dan celakalah bagi orang-orang kafir karena siksaan yang sangat pedih.(3) (yaitu) orang-orang yang lebih menyukai kehidupan dunia daripada kehidupan akhirat, dan menghalang-halangi (manusia) dari jalan Allah dan menginginkan agar jalan Allah itu bengkok. Mereka itu berada dalam kesesatan yang jauh. (4) Kami tidak mengutus seorang rasul pun, melainkan dengan bahasa kaumnya, supaya ia dapat memberi penjelasan dengan terang kepada mereka. Maka Allah menyesatkan siapa yang Dia kehendaki, dan memberi petunjuk kepada siapa yang Dia kehendaki. Dan Dia-lah Tuhan Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana. (5) "Dan sesungguhnya Kami telah mengutus Musa dengan membawa ayat-ayat Kami, (dan Kami perintahkan kepadanya): ""Keluarkanlah kaummu dari gelap gulita kepada cahaya terang benderang dan ingatkanlah mereka kepada hari-hari Allah"". Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi setiap orang penyabar dan banyak bersyukur."

muzik aku suka/like(you and me)



Bunkface- aku suka muzik band ini sejak aku dengar lagu situasi. bagi aku lagu situasi itu sangat best and lagu itu menaikkan semangat aku! lepas lagu situasi,mucul lagu revolusi,lepas tu prom Queen,pastu extravaganza,skrg aku layan lagu You And Me.

bawah ini pic artis or band yang aku suka!!


bunkface

liyana Jasmay. aku minat dia sejak tengok Papadom. lagu di apun aku suka. bila tengok kelicahan dia. cuma aku kecewa bila dia nyanyi secara live! huhu!! btw aku suka liyana jasmay.......


                                
lisa surihani juga aku minat. cantik bukan



pic ini pelakon Vampire diaries. aku suka cerita ini. mendebarkan! banyak konflik yg aku suka!

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/t8tdJlNZDwk?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/t8tdJlNZDwk?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>



muzik tak bape minat


muzik ini aku tak bape suka..
haha.. itu cita rasa aku..
melelh sangat and lagu telalu panjang..
next post aku bgi muzik yg aku suka!


Loading...